sâmbătă, 14 august 2010

Alifie magica

Ati auzit vreodata de faimoasa (cel putin in zona mea:)) alifie pentru tratarea arsurilor????
Este vorba despre o reteta straveche, transmisa din generatie in generatie, extrem de eficienta pentru orice fel de arsura, care vindeca ranile aproape fara a lasa semne ori cicatrice. Cand eram mica, era o singura femeie in oras care stia sa o prepare, se numea Ioana, insa toti o numeau baba Ioana :). Era extrem de cautata: veneau oameni necajiti din toate colturile tarii si cumparau magica potiune care ii vindeca. Majoritatea celor care au apelat la aceasta metoda s-au vindecat fara urme, iar cei la care alifia nu a mers au recunoscut ca nu au folosit-o asa cum au fost invatati, adica impreuna cu tuica preparata in casa, curata.
Mama mea, fiind asistenta, ii facea adesea tratamente injectabile, iar baba Ioana a vrut sa o rasplateasca intr-un fel, asa ca a invatat-o sa prepare aceasta alifie. De ce scriu asta pe blog? Pentru ca am trait o experienta care mi-a reconfirmat, pentru a nu stiu cata oara, cat de buna este aceasta alifie si cati oameni pot fi ajutati folosind-o. Acum cateva zile (mai precis miercuri) am venit de la mare. Am ajuns mai devreme cu o zi pentru ca minunea mea de fetita, din neatentie, a cazut , s-a lovit de o bordura de ciment si si-a ranit barba destul de rau. Rana era adanca si cam de 1,5 cm/3-4 mm. Sotul a incercat sa ma convinga sa mergem cu ea la spital sa-i sutureze rana, insa urletele de spaima ale copilului meu m-au determint, desi cu inima indoita, sa o pansez eu cu bitter suedez si alifie de catina (asta aveam la noi pentru situatii de urgenta). A doua zi, vazand ca rana arata bine si nu parea sa se intample nimic rau, am renuntat de tot la ideea de a merge la medic, insa, pentru linistea mea sufleteasca, am mers la farmacie sa-i iau totusi un unguent cu antibiotic. Farmacista mi-a dat baneocin, insa mi-a zis ca ea are mai mare incredere in bitterul suedez, si ca ar trebui sa-i pun in continuare. O singura noapte i-am lasat baneocin pe rana, insa cand i-am schimbat pansamentul, m-am speriat: incepuse sa capete o culoare inchisa, cumva grena si o deranja foarte tare, aproape nu mai putea sa deschida gurita. Atunci i-am pus iar bitter si catina, ne-am facut bagajele si am pornit spre casa. Am vorbit cu mama la telefon si mi-a spus ca as putea incerca sa-i pun alifie de arsura pe rana, in combinatie cu bitterul la care nu eram dispusa sa renunt. Cum am ajuns acasa, mama mi-a adus un borcanel cu alifie si am pansat-o. Dimineata, nu-mi venea sa-mi cred ochilor: rana se inchisese atat de frumos, culoarea redevenise trandafirie, iar eu am inceput sa topai de fericire prin toata casa. Acum, dupa cateva zile de cand folosesc acest tratament, rana s-a micsorat extrem de mult, este curata, arata bine si sunt convinsa ca nici macar nu-i va ramane vreun semn.
Atunci mi-a venit ideea: de ce sa nu o ajut pe mama sa comercializeze aceasta alifie, la scara mica, bineinteles, si sa ajut in acelasi timp oameni disperati care ar avea nevoie de acest tratament miraculos???? Cand mi-am intrebat mama (care nu este deloc o persoana instarita, si cu reducerile astea de salariu, nu o duc nici ea, nici tatal meu, deloc bine) ce parere are despre ideea mea geniala, mi-a spus ca ea nu vrea s-o vanda, ca intotdeauna a cerut celor care i-au solicitat aceasta alifie o sticla de ulei si doar pretul celorlalte ingrediente, ca nu vrea sa se imbogateasca din asta, ca stie ca nu poate ajuta oamenii in alt mod, si acesta este singurul ei fel de a face bine pe lume:):):). Atunci mi-am amintit de ce-mi iubesc mama atat de mult: pentru bunatatea ei dusa pana la extrema (bine, nu doar pentru asta, insa e una dintre multele ei calitati, chiar cea care o defineste). Chiar daca asta ar putea fi o modalitate sa-si completeze veniturile, nu i se pare moral sa o faca !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mi-a spus asa: ”daca cineva are nevoie de alifie, spune-i ca il voi ajuta”. Simplu.
Sper sa nu aveti nevoie, dragele mele, insa daca este cineva in aceasta situatie, dispus sa incerce acest tratament alternativ, aici ma gasiti. :):):)

9 comentarii:

  1. Unde ai fost la mare????? Eu sunt inca la Mangalia. De luni sunt..:( uof, iar nu ne-am intalnit.:((

    RăspundețiȘtergere
  2. La Mangaliaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Fir-ar sa fie, aveam 3 zile sa ne vedem!!!!!!!
    Unde ai fost cazata?
    Noi am fost la Paradiso.
    Pup si sa te bronzezi frumos!

    RăspundețiȘtergere
  3. Pfuai, sa nu ma tai cu lama de ciuda?? Nu pot sa cred!
    Eu stau la rude. :) Si nu pup plaja ca am de alergat pentru chestiuni adiministrative, dupa care decolam spre casa. Hm, 3 zile in care probabil am si trecut una pe langa alta la un moment dat. :D Vezi ce mica e lumea? Daca macar una din noi ar fi scris pe blog ca pleaca la Mangalia..:( Ma consolez cu gandul ca la anu' vii in Grecia. :)) :P

    RăspundețiȘtergere
  4. Uffffffff, mor de ciuda!!!!!! Totusi, nu cred ca am trecut una pe langa cealalta, ne-am fi recunoscut, sunt sigura!!!!!!:)
    Draga mea, de unde stii ca la anul mergem in Grecia??????? Daca nu se razgandeste barbatu-meu, chiar asa se va intampla!!!!!!!!!!!!! Are de gand sa mergem mai multi prieteni si sa inchiriem o vila pe una din insulele din sud. Nici nu vreau sa visez, pentru ca el e schimbator ca vremea, asa ca nu vreau sa-mi fac iluzii care sa se faca tandari apoi:):):)
    Of, iar ma enervez ca nu ne-am intalnit!!!!!!!!!!!!!!!!!! Plecati azi, nu? Drum bun, de-acuma nu mai intrerupem legatura, ca vezi ce se intampla!!!!!:):):)
    Pup fata draga, sa ajungeti cu bine si sa-mi scrii cand poti!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu stiam dar am concluzionat eu ca mai devreme sau mai tarziu tot romanul calca in Grecia. :D Daca va duceti in sud, nici gand sa ne vedem, ca moi sta in nord. :D Ne-am intors cu bine, nu ne-am mai ratacit(ca la dus) in Bulgaria-Taramul de Dincolo-cum l-am numit eu dupa ce am zis ca nu mai vad vreodata fiinta umana. :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Asa rau este (in Taramul de Dincolo:):):)???
    Am auzit numai povesti infioratoare, insa prietenii care au fost la mare la ei au venit destul de multumiti....
    As vrea eu sa ajung in Grecia, inca nu stiu daca vom putea,criza asta.... Si daca as vrea sa merg in sud, nu mi-ar fi in drum unde stai tu???(geografia asta:):):)

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna seara.Navigand pe internet, am citit despre alifia magica.Vroiam sa va rog sa publicati ingredientele.Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna, Flori, si imi cer mii de scuze pentru intarziere, suntem pe punctul de a ne muta la casa noua si mereu pe drumuri!
    Din cate stiu eu, ingredientele sunt ulei de floarea soarelui, ceara curata de albine, sacaz si rasina. Sper sa nu gresesc!

    RăspundețiȘtergere
  9. Vreau si eu putina alifie. Mama mea are dermatita de contact si a incercat zeci de creme, dar nu-i trece cu nimic.
    Astept un mail de la tine pe adresa choco.s_pretty_things@yahoo.com
    Oricat de tarziu vezi comentariul astept un mail de la tine, te rog.
    Am cautat adresa ta, dar nu am gasit-o.
    Sper sa ne auzim. Baci!

    RăspundețiȘtergere