vineri, 5 iunie 2009

Coincidență și atât.

Absolut întâmplător am descoperit astăzi pe etsy un tutorial despre cum se realizeaza genul asta de împletitura. Am fost foarte mirată, gândindu-mă: da, frate, se poate ca doi oameni din colțuri diferite ale lumii pot avea aceeași idee și s-o și pună în practică în același timp. Nu m-am gandit nicio clipă, așa cum au fost interminabilele discuții de pe forumul breslo, că fata asta din America mi-a „furat” ideea, deși eu am postat colierul cu ochi de tigru pe 10 martie, iar ea și-a pus tutorialul pe etsy în 13 martie. Pur și simplu, s-a întâmplat: great minds think the same! (traducerea e „de balta”, nu stiu daca asta e expresia corectă! :) ) Și trebuie să recunosc, pandantivul ei arată mai bine! :)

5 comentarii:

  1. Simina, e vorba de tehnica de lucru, care banuiesc ca nu ati inventat-o nici una din voi. :D Noroc ca acum jde mii de ani nu exista nebunia cu drepturile de autor! :)) Ce ar fi sa ne ceara urmasii lui Pitagora sau mai stiu eu cui dreptul sa le folosim formulele! Haha..E drept ca nu e frumos sa furi munca altuia, dar cred ca uneori se duce treaba asta la extrem. Vede lumea hoti unde nu sunt. Cea de pe etsy, daca vinde tutoriale, banuiesc ca face de mult bijuterii cu sarma, deci are experienta si dexteritate. Prin urmare nu te compara cu ea. Avand in vedere de cat timp lucrezi tu, ceea ce faci cu sarma arata excelent!Eu am incercat si arata absolut ingrozitor! Parca s-au jucat matzele cu sarma :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, Isa, este exact ce vroiam să spun. Tehnica au inventat-o vikingii (de acolo si denumirea), insa am vazut-o mai mult la lanturi-impletituri tubulare, niciodata ca si cadru pt cabochon pana acum. Este exact ce aveam de demonstrat, faptul că nu poți acuza pe cineva că a avut exact aceeași idee ca altă persoană, de a aplica o tehnică anumită într-un fel nou. Coincidențele, ca în cazul de față, pot exista, pentru că altfel mi s-ar părea extrem de amuzant și aberant chiar să cred că artista de pe etsy n-are altceva de făcut decât să îmi urmărească mie blogul și să îmi fure ideile! :D :D :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Simina, imi place cum lucrezi si mai ales felul in care iti formulezi conceptele creative, asta arata ca esti o artista. Stiu ca se incearca in ultima vreme sa se puna un semn de egalitate intre arta si mestesug, dar diferenta e data nu de manualitate ci de partea conceptuala, de creativitate.
    Ma bucur ca m-ai pus in blogroll!

    RăspundețiȘtergere
  4. Doamna Maria, vă multumesc frumos pentru aprecieri! Am citit articolele postate pe blogul dumneavoastră și mă bucur că am descoperit o persoană inteligentă, cu coloană vertebrală, spirituală, într-un cuvânt: deosebită. Vă mulțumesc și pentru comandă, v-am spus că am un mic cadou pentru dumneavoastră (este vorba despre un pandantiv delicat, care are nevoie de multă dragoste și atenție, așa, să fie în contrast cu firea dumneavoastră puternică, așa cum v-am perceput eu...:)). Comanda o voi trimite luni ca să aveți timp să vă întoarceți din călătorie.
    Vă sărut și vă doresc drum bun!

    RăspundețiȘtergere