miercuri, 25 martie 2009

Multumesc, Isabela!

Am primit acest premiu de la prietena și colega mea de ”bijuterit” Isabela (Agutara) din Tessaloniki, Grecia. Multumesc frumos!
Îl dau mai departe tuturor celor care îmi viziteaza blogul și îmi apreciaza bijutericile!
Va pup!

luni, 23 martie 2009

Broșă

Of, ce tevatură până să mă hotărăsc ce să fac! Broșa asta inițial trebuia să fie un colier. Lucrând, m-am răzgândit și am zis: gata, îl fac pandantiv.Până la urmă a ieșit broșă!:) Una frumoasă, zic eu (doar e a mea, trebuie s-o laud, nu?).














sâmbătă, 21 martie 2009

Pandantive sarmă dantelată

Pandantiv din sârmă împletită sub formă de pânză de păianjen, cu o boabă de rouă prinsă în mijloc (cuarț transparent).




Pandantiv din chipsuri de onix și margele de jad roșu, prinse intr-un cadru de sarma argintie.










vineri, 20 martie 2009

Experimente, experimente...











Am facut din fimo o camee cu ceva timp in urma, însă nu am montat-o pana acum. Și cum tot aveam de gand sa incerc sa cos niște margelute de nisip, le-am cusut in jurul cameei. A iesit o broșa, nu fantastica, dar mai incerc si trebuie sa-mi iese pana la urma!:)

joi, 19 martie 2009

Brățară și colier din sârmă argintie

Azi m-am trezit meșterind ceva din sârmă argintie. Nu știam exact ce va ieși, însă mâinile mele păreau să se descurce foarte bine singure, așa că le-am lăsat liniștite să își termine treaba. În final m-am lămurit: va fi o brățară. Și pentru că nu o puteam lăsa singură să se plictisească în sertarul cu bijuterii, i-am făcut cadou un colier cu o boabă de ametist. La fel de delicat. :)



























vineri, 13 martie 2009

Fimo in sfarsit!

Numai ce am terminat de copt cateva chestiuțe din fimo și le-am și facut poze! Adevarul e ca îmi era tare dor să mai modelez ceva, însă timpul ăsta pare să treacă din ce în ce mai repede și nu mai am răgazul să fac mai nimic pentru sufletul meu.
Azi am avut noroc...
O broșă realizată prin transfer de imagine:



Cerceluși:

















O altă broșă, făcută mai mult în joacă :)

Colier

Am mai realizat un colier cu metoda viking knit, din sarma argintată și mărgele din onix. Partea centrală se prinde de panglică de satin negru și se inchide cu un ”S” clasp (tot handmade).












marți, 10 martie 2009

”La mulți ani!” cu întârziere....

Desi am intarziat un pic cu urarile, le doresc tuturor femeilor sa fie fericite, iubite, sanatoase, si sa obtina mereu in viata ceea ce isi doresc! La multi ani! Cadoul pentru voi toate este o floare frumoasa din fereastra mea (pe care am primit-o de la sotul meu de 8 martie...). Mie imi place mult de tot!



Si zilele astea am avut timp sa exersez o tehnica noua , se numeste viking knit (acest tip de impletituri din sarma a fost descoperit extrem de des in mormintele vikinge - de aici numele).
Este o tehnica relativ simpla, nu ai nevoie de ustensile complicate, si totusi realizezi cu ajutorul ei adevarate ”bijuterii”.
Primul este un pandantiv din sarma de argint 925 ( desi am aflat ca ”fine silver” se preteaza mai bine la acest gen de impletitura) care impodobeste doua pietre de ochi de tigru.











Iar aici este o bratara din sarma de cupru argintat si margele din fimo transparent, cu incluziuni roz-inchis (fard de pleoape :)). Margelele sunt slefuite.